Aku datang untuk pergi...

Aku datang untuk pergi...

Tuesday, June 28, 2016

Siapa sebenarnya musuh Islam?


Musuh Islam sentiasa berusaha mewujudkan huru-hara dan kekacauan hampir di semua negara Islam. 

Mereka memanipulasi kita melalui pelbagai fitnah. Menyebabkan kita menentang saudara sendiri. Kita saling bermusuhan. Apakah kita tidak berfikir?

Siapa musuh kita sejak azali? 
Syaitan yang dilaknat.

Siapa yang menyesatkan, menghuru-hara, dan mengaku Tuhan sekalian alam?
Ya, Dajal. 

Siapa yang dilihat seperti Tuhan sekarang ini? 
Kuasa besar yang menguasai dunia, media massa, sektor kewangan dan bisnes utama dunia? 
Amerika Syarikat, yahudi, zionis.

Siapa pengikut, penyokong dan para penyembah syaitan?
Illuminati dan Freemason.

Siapa yang mencipta watak-watak kambing hitam yang Islam itu pengganas? (Rasanya tak perlu dinyatakan satu-satu watak-watak yang dikambinghitamkan disini).
Jawapannya, amerika yang bersekutu dengan yahudi, freemason dan illuminati. 

Mereka ini berbohong. Untuk apa? Ya, untuk menghasilkan peperangan demi peperangan. Menakluki dunia. 

Watak-watak pengganas Islam mula dibentuk, direka-reka, sehingga kita percaya kewujudan mereka ini. Dan dunia mempercayai Islam itu pengganas. Maka serangan demi serangan bermula.

Kita hanya melihat negara-negara Islam dibom, diperangai, dibunuh, dirogol, dan ditembak. Pecah kepala, badan, tiada apa yang tinggal. Kanak-kanak, wanita-wanita Islam diperlakukan sesuka hati umpama pelacur. Negara mereka hancur, lebur. Maruah mereka dipijak-pijak. 

Tetapi kita lupa, kita ini juga turut diperangi. Secara diam, secara halus. Apa kita tidak sedar?

Pemakanan, gaya hidup, muzik, kesihatan, pemikiran, pembelajaran, dll, segala-galanya dikuasai mereka. Rasanya tak perlu disenaraikan semuanya disini. Kita semua mampu utk berfikir, membaca, mencari dan mempercayai. Jangan kata ianya fitnah. Usaha gali dan hadam. InsyaAllah tahu yang benar dan tidak. 

Kemudian kita hanya mampu berkata,
 "Allah.. kesian mereka, sedihnya Ya Allah.."
Tak salah berdoa untuk mereka, alhamdulillah masih ada yang mahu berdoa, peka dengan dunia, tapi mana usaha kita untuk membantu mereka? Mana???

Mana semangat boikot kita? Mana? Terkubur dan bermusim? Mana tuan-tuan dan puan-puan? Mana sumbangan kita untuk mereka? Mana??????? Jika ada, alhamdulillah. Tetapi bagi yang masih belum ada, bila lagi?? 

Adakah kita terlalu asyik dengan kehidupan dan dunia kita sendiri? Membiarkan keluarga kita juga terus hanyut. Pulanglah, bawa suami anak isteri kita ke jalan Allah. Kita orang Islam, hiduplah dengan cara Islam. 

Berbaik sangka, berbuat baik, memanjangkan ukhuwah, berpegang kepada Al-Quran dan Sunnah. Islam bukan pengganas. Bukan bermusuhan. 

Kita pompang sana-sini, marah musuh-musuh Islam memerangi umat Islam,negara Islam, tapi kita tak sedar kita ini mengikut telunjuk mereka. 

Tengok saja pakaian kita. Adakah islam hanya pada nama? 
Tengok saja makanan kita. Makanan proses dan sebagainya. Status halal sentiasa diragui dan timbul pelbagai isu. 
Siapa pengeluar makanan-makanan ini? 
Siapa yang pegang makanan2 ini?
Kita ambil sambil lewa, kita akur. Kita kata lepas sudah tanggungjawab kita, ada yang lebih arif, yang ahli. Ya benar, tapi tidakkah kita sedikit terusik, sedikit ragu-ragu dengan pemilik syarikat-syarikat gergasi ini? 
Kita tahu siapa mereka, musuh islam, memerangi Islam. Jadi??? Apakah sudah hilang segala deria rasa kita. 

Allah Allah... bukalah mata kita, mata hati kita seluas-luasnya.. siapa lagi kalau bukan kita yang sedar, yang berjuang???

Bagaimana kita tidak ragu-ragu, was-was? Bagaimana? Mereka bunuh saudara -saudara kita. Bagaimana kita sedap-sedap makan tanpa ragu-ragu kandungannya. Allah Allah... bersihkanlah hati kami. Lunakkanlah Ya Allah.......agar kami lebih sensitif..

Tak akan mati, kalau tak makan tuan, puan. Tak mati kalau boikot. Buktinya saya masih lagi hidup hgg kini, dengan izin Allah, Alhamdulillah syukur. 

Bukan makanan sahaja, banyak lagi. Tak termampu rasanya nak senaraikan satu-satu. 

Belum lagi isu vaksin, ubat2an moden dan lain-lain. Fikirlah sendiri. Mana asalnya,mana pengilang dan pengeluarnya, fikirlah tuan-tuan dan puan-puan. Mari kita sama-sama fikirkan. 

Ada yang kata, yahudi sendiri ambil vaksin, sedang mereka yang cipta vaksin, penyakit, penawar etc. Ya, mereka sanggup berbunuhan sesama sendiri, demi kuasa. Mengurangkan populasi penduduk mereka sendiri, apalagi kita demi nafsu menakluki dunia dan kuasa baru. 

Masih ada yang menafikan. Macam-macam mereka kata. Ayat-ayat memerli dan memporak-peranda. 

"Depa ni sikit-sikit freemason, sikit-sikit illuminati, nasi lemak pun diilluminatikan."

"Vaksin pun depa kaitkan dengan teori konspirasi, itu dan ini." 

Terpulanglah...
Kadang-kadang pelik, apalah yang nak dibela sangat amerika syarikat tu. Tapi bila umat islam kena bom, tahu pula kita marah. Hmm hmm hmm. 

Masih mahu menegakkan benang basah dan terus-terusan memejam mata? Lena diulit mimpi indah seolah-olah dunia aman dan damai? Terpulanglah. Dunia ini milik kita sementara dipinjamkan. Terpulang pada kita bagaimana kita mencorak kehidupan kita. Saya hanya menyampaikan. Percaya atau tidak, itu terpulang kepada masing-masing. 

Jangan percaya bulat-bulat sebaliknya galilah ilmu, bukalah mata hati. Terimalah seadanya. Yang paling utama, solat jangan tinggal. Jalankan kewajipan kita sebagai umat Islam. Istiqomah memohon ampun,taubat nasuha pada Allah. Tak tahu bila kita semua ini akan dipanggil Allah. 

Moga bila hati-hati kita semua dekat dan lunak dengan Allah, Allah tunjukkan jalan-jalan yang lebih terang dan tenang buat kita. Semua milik Allah, tiada yang milik kita. Mohon maaf andai ada terkasar bahasa. Saya tidak marah sesiapa apalagi berniat menghina, mengecam dan lain-lain. Hanya ingin mengeratkan ukhuwah kita, hingga syurga. Ameennnn ameenn Ya Allah. 

Yang baik itu semuanya dari Allah, sedang yang buruk itu datangnya dari diri saya sendiri. 

Wallahua'lam.

No comments:

Post a Comment